Shiatsu behandeling

Een Shiatsu behandeling duurt ongeveer een uur (bij kinderen kan dit minder lang zijn). In feite wordt een shiatsu behandeling op een futon (Japanse katoenen matras) gegeven, maar voor het comfort voor de klant en ook voor mezelf, geef ik sinds enkele jaren de behandeling op een brede massagetafel. 
Voor klanten die moeilijkheden hebben om te liggen, bestaat er ook de mogelijkheid om een behandeling in zit (op een stoel of in een rolstoel) te geven (gelieve mij hiervan te verwittigen bij het maken van een afspraak).

Shiatsu wordt over de kleding heen gegeven, je hoeft je kledij dus niet uit te trekken. Het is aan te raden om gemakkelijke losse kledij te dragen (liefst van katoen, bv geen jeans).

De eerste behandeling begint met een uitgebreid gesprek over jezelf, jouw leven, jouw leefgewoonten, jouw medische achtergrond en de klacht(en) die je hebt. Alle informatie die tijdens het gesprek aan bod komt wordt strikt vertrouwelijk behandeld.

Na het intakegesprek gaat de behandeling van start. Bij een eerste afspraak zal er dus veel informatie verzameld worden en zal de duurtijd uitlopen tot maximum 1.5u, vanaf de tweede afspraak wordt er nog kort geïnformeerd naar de huidige situatie en neemt de behandeling een uur in beslag.

Na afloop van elke sessie wordt jouw reactie op de behandeling besproken. Er kunnen op dat moment ook nog tips meegegeven worden (bv korte oefeningen die kunnen helpen bij een bepaalde klacht, voedingstips, …).

Blijf je graag op de hoogte van het laatste nieuws van Praktijk Izumi?

Of lees je graag wat meer over interessante onderwerpen? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief.