Over Praktijk Izumi

Welkom bij Praktijk Izumi!

Ik ben Valerie Fonteyn, de oprichtster van Praktijk Izumi.  Ik ben getrouwd met Erik en ben (adoptie)mama van twee prachtige dochters, To en Su.

Eind 2009 ging het licht voor mij uit….
Ik had net genoten van een rondreis van 3 weken door het pure en ongerepte Laos en ik ging vol goede moed terug aan het werk als HR assistant in een groot bedrijf in het Antwerpse.  Een job die ik met hart en ziel deed, maar die ook veel van mij vroeg.  Ik wilde dan ook alles perfect afleveren. 

Mijn eerste werkdag na mijn vakantie startte met een dag opleiding, iets waar ik normaalgesproken heel erg naar uit keek, maar deze keer had ik alle moeite om mijn tranen in bedwang te houden.  Ik kakelde er als een kip zonder kop op los, om maar niet te moeten voelen hoe het in mijn lichaam aan het wringen was…
De dag nadien ging ik toch maar even naar mijn huisarts.  Daar crashte ik letterlijk op de grond…. 45 minuten lang heb ik liggen wenen… ik was op, leeg, geen greintje energie zat er nog in mij.

De diagnose … burn-out

Om een lang verhaal kort te maken.  Mijn herstel duurde 6 maanden.   Gedurende die 6 maanden moest ik ten eerste met mezelf in het reine komen.  Burn-out, dat kon bij iedereen, maar toch niet bij mij??? 
Ik volgde gesprekstherapie waar oude traumatische wonden werden aangepakt en ik leerde omgaan met mijn perfectionisme.  Daarnaast volgde ik een 8 weken basistraining mindfulness en kwam ik via via terecht bij een shiatsu therapeut
.
Wat eerst een nachtmerrie leek, keerde stilaan om tot het grootste cadeau van mijn leven… tijd om stil te staan en te voelen wat mijn hartje sneller deed slaan, wat ik hier nu eigenlijk kom doen op deze aardbol…

Bij mijn eerste bezoek aan de shiatsu therapeut wist ik het.  Dit is het!  Mijn interesse voor het Oosterse, werken met mensen en massagetechnieken, het viel allemaal samen.
Dus begon ik aan mijn studie shiatsu, gecombineerd met mijn oude job (tot een parttime gehalveerd).

In juli 2013 nam ik een grote stap en startte ik Izumi Shiatsu op, eerst in bijberoep en later in hoofdberoep.
Ik bleef ondertussen steeds bijstuderen zodat ik nieuwe technieken en inzichten onder de knie kreeg.

In september 2019 begon ik aan mijn opleiding tot (life) coach.  Naast het lichamelijke wou ik meer verdieping kunnen bieden op mentaal en emotioneel vlak.  Alle aspecten van een mens spelen immers op elkaar in. 
In juni 2020 behaalde ik dan ook mijn certificaat als coach bij Centrum GEA in Gent.

Ondertussen blijf ik me ook in coaching verder specialiseren.  Ik studeerde eind 2021 af als loopbaancoach, een logische specialisatie voor mij aangezien ik vroeger als HR medewerker veel sollicitatiegesprekken voerde.  Enkel het standpunt is gewijzigd.  Ik sta niet meer ten dienste van één werkgever, maar help jou als werkzoekende om de best passende job voor jou te vinden.

Ook op het domein van stress en burn-out blijf ik me verder ontwikkelen.  Ik volg momenteel een erkende opleiding tot stress- en burn-out coach bij Annita Rogier, een zeer gekende dame binnen het stress-en burn-out gebeuren en oprichtster van de VESB, de Vereniging van erkende stress- en burn-out coaches.

Ik blijf dus als coach en shiatsu behandelaar steeds verder groeien en specialiseren om jullie nog beter te kunnen ondersteunen op jullie levenspad.

Izumi is de Japanse vertaling van mijn familienaam Fonteyn. Izumi staat voor water, fontein, bron. Voor mij staat het symbool voor de bron van het leven, bron van energie, de opgaande kracht die je vooral in de lente voelt wanneer alles terug begint te bloeien en te groeien.

Moge Izumi ook voor jou een bron van energie zijn …

Valerie

Blijf je graag op de hoogte van het laatste nieuws van Praktijk Izumi?

Of lees je graag wat meer over interessante onderwerpen? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief.