Stress- en burn-out coaching

Samen op weg naar rust, antwoorden, inzichten en nieuwe wegen voor de moeilijkheden in het leven.

Op mijn 30ste kreeg ik de diagnose burn-out voorgeschoteld. Ik crashte letterlijk bij mijn huisarts op de vloer, en toch kon ik niet aanvaarden dat dit mij overkwam.

De eerste weken had ik dan ook nodig om te accepteren dat mijn lichaam “op” was en geen energie meer had voor de meest eenvoudige zaken. 
Mijn herstel duurde 6 maanden.  In die maanden vond ik stapje per stapje mezelf terug, kreeg ik terug meer energie en leerde ik vooral meer voor mezelf te kiezen.  Ik leerde ook luisteren naar de signalen van mijn lichaam, want eigenlijk was ik de verbinding met mijn lichaam al een hele tijd verloren. 
Via gesprekstherapie, shiatsu en mindfulness vond ik de weg terug naar mezelf, zodat ik bewuste en doorvoelde keuzes kon maken voor mijn toekomst.
Wat begon als een nachtmerrie bleek na een tijdje een groot geschenk te zijn.  Ik draaide mijn leven helemaal om en begon shiatsu, en nadien ook coaching,  te studeren.  Enkele jaren later startte ik mijn praktijk Izumi op, een heel ander leven ging voor mij open…

Als ervaringsdeskundige wil ik graag anderen in soortgelijke omstandigheden helpen. 

Een burn-out overkomt je niet van het ene op het andere moment.  Het is vaak een proces dat al jarenlang aan de gang is en je lichaam steeds verder uitput.  Door de begeleiding van een stress- en burn-out coach zal je herstel sneller en duurzamer zijn.  Als erkende stress- en burn-out coach ondersteun ik je tijdens de verschillende fases van jouw herstel zodat je op een zo kort mogelijke en verantwoorde manier terug in het leven kan springen.

In een eerste fase van de stress- en burn-out begeleiding ligt de nadruk op “Opladen”.  We werken dan vooral rond rust en ontspanning.  We zorgen ervoor dat je nachtrust verbetert en bouwen stilaan jouw energiepeil wat op.
In de oplaad-fase is het herstellen van de verbinding tussen lichaam en geest heel belangrijk. Shiatsu is in deze fase een hele krachtige methode om terug te leren voelen, de signalen van jouw lichaam terug te leren kennen en jouw energie te verbeteren.

In een tweede fase van de begeleiding staat “Oplossen” centraal.  Het is uiteraard belangrijk dat we de oorzaken van jouw stress gaan aanpakken.  We onderzoeken daarom jouw stressbronnen en gaan samen op zoek naar oplossingen om er op een andere manier mee om te gaan.  Je leert daarnaast ook omgaan met emoties en piekergedrag.  Stilaan ontdek je terug jouw talenten, waarden en zelfs jouw missie in het leven.  

Tot slot gaan we in de laatste fase het leven terug “Oppakken”.  Samen bereiden we jouw terugkeer naar het werk voor. We bespreken hoe en wanneer je het werk terug kan hervatten. 
Na de effectieve werkhervatting bespreken we hoe de terugkeer verloopt en waar we eventueel nog wat kunnen bijsturen om een duurzaam resultaat te bewerkstelligen.  

Denk je dat je op dit ogenblik last hebt van stress, overspannenheid of een burn-out?  Doe de check via de Burnout Assessment Tool.

Werkwijze

Na een uitgebreid intakegesprek spreken we samen af hoeveel sessies de begeleiding voor jou specifiek (bij benadering) in beslag zal nemen.  Het aantal sessies is immers afhankelijk van de duurtijd en graad van jouw klachten.  Je kan daarbij ook aangeven of je al dan niet gecombineerd met shiatsu wenst te werken.

Wil je graag weten of stress- en burn-out coaching ook voor jou iets kan betekenen?  Neem dan contact met me op via 0494 72 92 16 of stuur me een mail: info@praktijkizumi.be

Afbeeldingen

Stress- en burn-out coaching
Stress- en burn-out coaching
Stress- en burn-out coaching

Blijf je graag op de hoogte van het laatste nieuws van Praktijk Izumi?

Of lees je graag wat meer over interessante onderwerpen? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief.